IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

bacteria
bacteria
bacteria
bacteria
81 Pages V  « < 61 62 63 64 65 > »   
Reply to this topicStart new topic
Xbox & Xbox 360, Microsoft Xbox
schmutz
post Aug 21 2008, 12:57 AM
Post #1241


selamat jalan romeo
**********

Group: Members
Posts: 5,049
Thank(s): 1119
Joined: 7-August 05
From: dimasa saja
Member No.: 10,157



60gb masih takde bundle yg menarik
kansel tak perlu tukar selagi blom jahanam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malach
post Aug 21 2008, 02:01 PM
Post #1242


Star Shooter
****

Group: Members
Posts: 46
Thank(s): 0
Joined: 21-March 07
From: back to where i belong
Member No.: 18,053



ko org tahu kat mana kedai boley baut water cooling for xbox 360?
aku nak guna liquid.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hakim
post Aug 22 2008, 01:40 AM
Post #1243


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,127
Thank(s): 167
Joined: 7-August 05
From: diatas bumi bertuah
Member No.: 10,163



tak tau la yg dah ade..tapi ade cadangan nak bawak masuk oleh seseorang...cbe tgk link ni...mahal jgak..kalo xmod machine,baik gi hantar warranty,tapi kalo mod,bleh tahan la harganya...
http://forum.lowyat.net/index.php?showtopi...&hl=cooling

nak mod casing?gne ni bleh...lagi sejuk??
http://www.lian-li.com/v2/en/product/produ...amp;ss_index=87
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Aug 23 2008, 03:42 PM
Post #1244


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,595
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



QUOTE (Cool_Knights @ Aug 21 2008, 12:15 AM) *
weh laguna... ko repair kat mana 360 ko? aku nye baru kena 3ROD nih....huhuhuhu

Berkenaan kedai repair kat KL tu selain Sg Wang ngan teknik Rebailing tu, aku dah confirmkan. Kedai tu mmg leh repair X360 modded. Kalo ko nak beli X360 modded kat sana ko nak tgk camnma dia modded pun dia boleh tunjuk terang2 depan ko lg. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
schmutz
post Aug 23 2008, 08:19 PM
Post #1245


selamat jalan romeo
**********

Group: Members
Posts: 5,049
Thank(s): 1119
Joined: 7-August 05
From: dimasa saja
Member No.: 10,157



Fable II Limited Collectors Edition
(IMG:http://img76.imageshack.us/img76/3811/psfable2limitedhk7.jpg)
QUOTE (Fable II for Xbox 360 Features:)
Choices, consequences. The innovative gameplay pioneered in the original "Fable" provided gamers with a never-before-seen level of immersion in a truly interactive world. "Fable II" expands upon the scope and depth of the Xbox classic by adding incredible new features and creating a wider, more complex kingdom of limitless choices and consequences. Players will have the option to play as a man or woman, get married, have children, and live a life of their own design.

A land far, far away. Revisit the sprawling world of Albion more than 500 years after the events of the original "Fable," where you are free to explore the landscape and openly roam the countryside. For the right price every house, hut, dungeon and castle is for sale. Players can witness how the world grows and changes in response to their decisions in incredible and unique ways as they rediscover Albion as if for the first time.

Fight with ease. Fable II pioneers a new combat system designed to allow players to truly master hand weapons such as swords and maces, ranged combat weapons such as bows and guns, and an entirely new magic system. These three disciplines, while very accessible, are also amazingly deep, and allow players to mix combat styles and become everything from master swordsman to skilled ranger to evil magic welder, utilising a single button on the Xbox 360 controller.

A hero's best friend. This groundbreaking addition to the game is integral to the theme of unconditional love in Fable II. The canine companion will act as friend, compass and protector. Players must merely feed their pooch and he will love unconditionally, creating a bond that sets up emotion-filled journeys all throughout this magical world.

Experience the world together. For the first time in the "Fable" series, gamers can experience the expansive and immersive world of Fable II with friends, utilising the new and exciting Dynamic Co-op Mode, bringing the long-awaited multiplayer function to the world of Fable II.

Fable II Pub

aku tunggu topik fable 2 dibuka nnt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malach
post Aug 24 2008, 10:10 AM
Post #1246


Star Shooter
****

Group: Members
Posts: 46
Thank(s): 0
Joined: 21-March 07
From: back to where i belong
Member No.: 18,053



Laguna, kedai mana yg ko kata ley repair xbox rosak selain sg wang?kat mana? apa nama kedai tuh ?

aku nak tahu,.. sbb dah lama aku tak survey console game nih..jasper x360 dah keluar ker? berapa price dia kat kedai sekarang? berbaloi ker x kena 3rod tuh?


aku ada 2 pilihan,
sama ada aku repair x360 yg lama aku tuh or beli baru.KALO repair aku nak guna liquid cooling system (upah kedai) <---tuh pun kalo kedai malaysia ley buat la.

kalo beli baru..hajat di hati aku nak angkat none mod console
sama ada new x360 or ps3


ABg dah taubat taknak beli cap lanun!hahah
aku baru simpan budget untuk beli wii.ceh melayang tempat lain la duit aku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cool_Knights
post Aug 24 2008, 01:13 PM
Post #1247


Metal Gear
**********

Group: Members
Posts: 1,925
Thank(s): 44
Joined: 7-October 04
From: Batu Pahat
Member No.: 7,655



hmmm...nak repair guna kaedah mana ek? tanya bernard dia kata tmpt dia RM100 jer repair.tak tau la dia repair guna kaedah aper... yg kat penang tu RM400... cam mahal la plak... pikir2...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Feisha
post Aug 25 2008, 11:14 AM
Post #1248


Metal Gear
**********

Group: Members
Posts: 1,661
Thank(s): 98
Joined: 13-November 07
From: Bandar Dalam Taman
Member No.: 23,868



aku punya dah 2 bulan kena kod 64..xda kedai lg nk repair sbb p tnya smua kata kena 3ROD padahal x kot..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Aug 25 2008, 07:11 PM
Post #1249


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,595
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



QUOTE (Malach @ Aug 24 2008, 06:10 PM) *
Laguna, kedai mana yg ko kata ley repair xbox rosak selain sg wang?kat mana? apa nama kedai tuh ?
Tu CK dh bgtau lps post ko. Kat City Bazzar kalo tak silap. Nk tau lg lanjut PM aku. Kedai tu mula2 aku ingat support konsol ori je sbb konon member dia bgtau. Ada plak kenalan aku byk kali berurusan kat situ. Aku tanya dia kata konsol modded pun dia terima repair & jual lg. Jd kalo rajin, ko leh la tanya sana.

QUOTE (Cool_Knights @ Aug 24 2008, 09:13 PM) *
hmmm...nak repair guna kaedah mana ek? tanya bernard dia kata tmpt dia RM100 jer repair.tak tau la dia repair guna kaedah aper... yg kat penang tu RM400... cam mahal la plak... pikir2...
So camna skrg? Masih nk jumpa aku 27hb ni repair kat Png? RM100vsRM400. Byk gak beza tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ctm
post Sep 13 2008, 05:53 AM
Post #1250


Star Shooter
****

Group: Members
Posts: 42
Thank(s): 0
Joined: 15-January 07
Member No.: 16,925



braper harga xbox 360 arcade kat malaysia skrg? aku punyer xbox kne rrod, nak baiki dier charge $150 AUD~ RM450. So aku pikir baik aku beli xbox arcade kt malaysia jer.suruh adik aku postkn.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Sep 13 2008, 06:57 AM
Post #1251


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,595
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



Arcade susah nak cari kat M'sia. Ada tu mmg ada, tp kena pandai cari kedai la. tak suma kedai amik arcade. Aku tanya kedai baru2 ni dia kata X360 dah ada stock. Tp aku lupa lak tanya harga. Kalo rajin aku tanya la. Tp yg pasti X360 US dah turun harga. Versi arcade pun dah kurang USD50 dr Wii pun sekarang. Utk US jer la.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrOwdenK
post Sep 15 2008, 10:17 PM
Post #1252


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,455
Thank(s): 49
Joined: 15-October 04
From: Deep Ramal River
Member No.: 7,731



Salam kawan2

I baru beli xbox 360, 60gb..
(dia bg gerenti yg console dia dah stabil dan chances utk kena 3rod tu rendah.. kalau kena pun hantar kat dia balik.. dia boleh repair dan dia nak tanggung cost repair 50-50 ngan aku)

Nak connect to xbox live dan register..

aku test aku nye connection.. dia stuck kat MTU.. maximum transfer unit..

. . .

hmm, adakah kerana aku pakai maxis broadband?

aduh aku blur.. tak guna jgak kalau aku beli game ori kalau xbox live pun tak dapat connect.. huhu

buat masa ni main yg jack sparrow punye dulu je..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Sep 16 2008, 06:52 PM
Post #1253


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,595
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



Ko beli kat ner? KL ke? Kat Png harga masih RM1600 utk versi 60GB tu. Bila la Asia nak merasa turun harga gak cam US & Europe.

Aku pun pakai cam Maxis broadband gak. Tp bukan Maxis Broadband tu la. Aku guna DiGi broadband & connection IP address PC-Xbox 360 guna setting manual. OK jer connect. Takkan MAXIS lg kedekut dr DiGi kut, padahal MAXIS broadband bayar lg mahal. Guna PC la kan sbg router? Slalo masalah aku cuma pada DNS stuck. Kalo stuck aku restart jer PC balik. Pastu OK dah.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrOwdenK
post Sep 20 2008, 01:26 PM
Post #1254


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,455
Thank(s): 49
Joined: 15-October 04
From: Deep Ramal River
Member No.: 7,731



QUOTE (Laguna Loire @ Sep 17 2008, 02:52 AM) *
Ko beli kat ner? KL ke? Kat Png harga masih RM1600 utk versi 60GB tu. Bila la Asia nak merasa turun harga gak cam US & Europe.

Aku pun pakai cam Maxis broadband gak. Tp bukan Maxis Broadband tu la. Aku guna DiGi broadband & connection IP address PC-Xbox 360 guna setting manual. OK jer connect. Takkan MAXIS lg kedekut dr DiGi kut, padahal MAXIS broadband bayar lg mahal. Guna PC la kan sbg router? Slalo masalah aku cuma pada DNS stuck. Kalo stuck aku restart jer PC balik. Pastu OK dah.


aku beli kat klang je..

kat area rumah aku.. harga lebih kurang macam tu lah..

pastu aku tambah2 accessories..

aku nye connection plak..

Wireless Modem Maxis --> switch --> PC / xbox360

so DNS dia aku guna IP wireless modem tu je.. tu je setting semua pc kat umah ni..

tak pe aku tak try lagi.. aku try dulu.. thanks laguna

edit~!

yeay dah bole connect..

skrg tgh register.. mari kawan2 kita main online..

recommend aku game ori apa utk aku beli dan main2 ngan korank semua hihi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Sep 20 2008, 03:05 PM
Post #1255


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,595
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



Gears of War 2 la. Tp kena tunggu bulan November la jawabnya. Buat masa 2-3 bln ni takde game baru yg best nak men online. Byk J-RPG jer. Fable 2 pun akan kuar nanti. Tp tak pasti lg la men online dia best ke idak nak men online. Kena check ngan Playbox dulu. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Too Human tak berapa best walaupun gameplay ada co-op. So aku rasa tak berbaloi beli ori.

Versi 60GB tu masih lg guna Falcon. Tp revision model la. Bila la nak kuar Jasper nih?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrOwdenK
post Sep 22 2008, 03:59 AM
Post #1256


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,455
Thank(s): 49
Joined: 15-October 04
From: Deep Ramal River
Member No.: 7,731



Hmm kalau ko cakap kena tunggu..

aku tunggu je la kot.. main je apa game yg ada..

tapi bila dah ada korang bg tau la..

bole kita main sama sama..

ikutkan hati nak je beli winning eleven yg ori.. leh lawan org lain..

tapi pikir2 season baru start.. tunggu WE baru punye la..

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malach
post Sep 23 2008, 12:53 PM
Post #1257


Star Shooter
****

Group: Members
Posts: 46
Thank(s): 0
Joined: 21-March 07
From: back to where i belong
Member No.: 18,053



aku kena repair x360 aku rm380 kata tokei kedai tuh(tah betul ker tak)....mobo n fan problem. aku tak g ambik lagi. nanti sebelum raya aku g kutip benda tuh.


aku ingat nak jual jer akunya x360.Sape2 ade buyer? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Feisha
post Sep 26 2008, 01:52 PM
Post #1258


Metal Gear
**********

Group: Members
Posts: 1,661
Thank(s): 98
Joined: 13-November 07
From: Bandar Dalam Taman
Member No.: 23,868



alang2 ko nk jual,aku nk tanya ko nk jual seperate x??sbb aku nk amik DVD drive dia..aku kena rosak kod 64(DVD failure)..so ingat nk tukar yg tu saja..klu ko nk jual la..so ada x sapa2 kt sini yg ada XBOX yg rosak & xmau repair dah bole la kot jual murah2 DVD dia..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Sep 30 2008, 12:38 AM
Post #1259


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,595
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



Ni aku ada dpt DVD drive Hitachi Xbox 360 kalo ko nak. Elok lg. Tp mobo X360 dia dah lingkup la.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rexilen
post Oct 4 2008, 06:46 AM
Post #1260


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 343
Thank(s): 55
Joined: 6-May 06
From: negeri penyu bertelor..at taxes city
Member No.: 13,225



hye geng gamerz.. slamat ari raya smua..aku td bru nk p beli xbox 360..tp xde stock la plak cni..dlu blambak..aku xbli plak huhu. belek forum cni bru taw skit2 rupenye ade jnis gak xbox neh..falcon la..pebdne la tuh aku xtaw hihi. kt cni xtaw jnis ape..org yg jual pun xtaw..tp klu nk kne order rege dia RM1799, 2 joystick, 20GB, n free 1 game Ori. sesapa yg ble rekemen n yg jnis mcmane patut beli sile la bg tips n so on. neway 3rod tuh natang hapa ek hehe..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

81 Pages V  « < 61 62 63 64 65 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2014 - 02:29 PM