IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

NOTICE
Hello, it's been a while. Actually I want to retire this site since I can't manage it anymore. If any of you interesting to admin this site further, I don't care you want to reset this forum, create new forum or new community site as long it related to anime, manga or game.
I glad to help you in anyway I can, and I can host the site for free, since I own the server. If any of you have any interest and dedicated enough feel free to contact me at
In mean time you can check our sister site, Anime-Malay dot NET
14 Pages V  « < 12 13 14  
Reply to this topicStart new topic
Game Online, game online ape yg korang main!?
mikonito
post Dec 14 2009, 05:44 PM
Post #261


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 329
Thank(s): 20
Joined: 14-March 05
Member No.: 8,434



exp mob sama cuma yang x sama exp diperlukan untuk tiap2 lv lain

dari yang aku baca forum, lv 49 - 50 kena 180m exp, tapi kat server ps ni 18-20m,

still server ni dlm process developing (Alpha) dan kemungkinan wipe bila beta, ok la utk test quality game ni,

so far yang aku tau dier still missing

- auction system ( paling susah xder, xleh nak jual item2 yang ko dpt, terpaksa vending manual )
- share wherehouse storage
- all crafting ( susah x ada crafting, ko x leh buat armor hijau/ biru, drop rate mmg sakit )
- campaign quest
- stigma
- abyss update harini 15 dec 2009, abyss dah ada
- party system ( can only free to all pick up )

aku main ranger, mmg susah x ada stigma system.

tahap lv aku mmg susah main sesorang, equip kalo nak kene hunt boss, tapi boss full party dgn item noob sure kene wipeout

aku tengah tengok masa kalo betul2 free aku akan join server NA.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikonito
post Dec 18 2009, 05:10 PM
Post #262


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 329
Thank(s): 20
Joined: 14-March 05
Member No.: 8,434



Aion 3.0 triler?? aku pun x pasti tapi mmg gempak
check it out
Link to video
Go to the top of the page
 
+Quote Post
man3k
post Dec 18 2009, 07:06 PM
Post #263


Fafner
**********

Group: Uploader
Posts: 5,524
Thank(s): 774
Joined: 11-January 05
Member No.: 8,132



Ya, ini trailer yg aku dah letak kt blog arituh. Mmg gempak tp probability update tuk US version adalah lambat. Coz up to this day AION US masih version 1.5.x. Which means Aion Korea yg akan dpt update ni dulu. Ntah bila baru kita dpt nk merasa... Awal2 lg aku dah tau Aion nye graphics blom sampai potential 1st time aku main. Coz dia pakai CryEngine yg digunakan tuk game Crysis. Kalo Aion kekal dgn grafik yg ada cam skarang nih mmg aku kurang berminat nk truskan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikonito
post Dec 19 2009, 01:52 PM
Post #264


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 329
Thank(s): 20
Joined: 14-March 05
Member No.: 8,434



tapi ar, speck apa leh pakai kalo pi seige war? lol mesti lag giler
Go to the top of the page
 
+Quote Post
man3k
post Dec 23 2009, 08:12 PM
Post #265


Fafner
**********

Group: Uploader
Posts: 5,524
Thank(s): 774
Joined: 11-January 05
Member No.: 8,132



C2D Proc + 2GB RAM + Radeon HD4830 keatas or 9800GT keatas patut cukup tuk men siege war dgn lancar...

Offgamers tgh buat offer, 4 bulan nye AION US Time Credit tuk RM143. Agak berbaloi la sbb kalo beli Sebulan RM56 Dua Bulan RM77.

http://www.offgamers.com/christmas-2009-offers-i-788.ogm

Persoalannya, dah sedia ke nk main kt official server? huhu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikonito
post Dec 24 2009, 02:11 PM
Post #266


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 329
Thank(s): 20
Joined: 14-March 05
Member No.: 8,434



Computer aku x cukup power, tunggu dulu, pastu kene tunggu member aku abis kontrak kerje, dier lepak ngan aku pasni leh main sesama aion.

skrang ni tengah lepak InfiniteAion Server Luminel

Click to show Spoiler - click again to hide...


time tengah hunt asmo kat abyss core

Click to show Spoiler - click again to hide...


Baru abis duit beli lv 40 wing

Go to the top of the page
 
+Quote Post
man3k
post Dec 24 2009, 02:16 PM
Post #267


Fafner
**********

Group: Uploader
Posts: 5,524
Thank(s): 774
Joined: 11-January 05
Member No.: 8,132



huhu, makin besar wing dia. Ada apa2 kelebihan ke?

Nampaknya dah makin jelas sbb utama AION nk cepat2 update ke 3.0, Grafik MMO FF14 agak lawa.

http://kotaku.com/5433453/more-final-fanta...obo-at/gallery/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikonito
post Jan 28 2010, 07:55 PM
Post #268


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 329
Thank(s): 20
Joined: 14-March 05
Member No.: 8,434



xder masa main retail server lagi, skrang ni lepak kat private server jer
aion raid pvp

clip kat atas last part guild aku kat InfiniteAion tengah Raid Asmo tengah kill boss.
best gila (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)

credit to Zerox sbb upload vid nih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
merru
post Feb 19 2010, 05:28 PM
Post #269


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,004
Thank(s): 434
Joined: 14-August 05
From: infront of the beautiful computer

Member No.: 10,223



lagi gamba game korea dari aku

dragon nest...at last

Click to show Spoiler - click again to hide...


best oo main game nih

NA dah lame ade lesen utuk game nih ..cume tunggu masa untuk kluar je la
Go to the top of the page
 
+Quote Post
merru
post Mar 17 2010, 07:29 AM
Post #270


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,004
Thank(s): 434
Joined: 14-August 05
From: infront of the beautiful computer

Member No.: 10,223



aika online da obt ..sapa main?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikonito
post May 9 2010, 03:06 PM
Post #271


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 329
Thank(s): 20
Joined: 14-March 05
Member No.: 8,434



arghh dah boring main aion. ok mmg ok tapi xder member la. ramai quit. time to check new game.
ada sapa2 nak rekemen mmo baru?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ray148
post May 9 2010, 07:27 PM
Post #272


Metal Gear
**********

Group: Members
Posts: 1,817
Thank(s): 166
Joined: 5-April 05
From: depan komputer
Member No.: 8,643



3 urup : WoW

kalo ko nk, aku leh bg men akaun aku je...dh setahun lebih xmain,jd malas plak...nk jual syg...tp topup duit ko sendiri la...kalo berminat pm aku...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
merru
post Jul 6 2010, 08:25 PM
Post #273


Fafner
**********

Group: Members
Posts: 2,004
Thank(s): 434
Joined: 14-August 05
From: infront of the beautiful computer

Member No.: 10,223



aku tgh nak ingat balik acc gravity kr ..walaupun bukan akunye ..ntah ape id/password dier =.=;

main mabiheroes:
Click to show Spoiler - click again to hide...
pakai graphic setting paling rendah ...

(IMG:http://img412.imageshack.us/img412/3339/201006190000.jpg)

aku stop jap skrang ..sbb tenet problem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rexilen
post Nov 28 2010, 09:12 AM
Post #274


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 343
Thank(s): 55
Joined: 6-May 06
From: negeri penyu bertelor..at taxes city
Member No.: 13,225



kepada sesapa yg minat men game ala dota tuh jom la join League of legends server malaysia..open lusa kot.

neh la link - LoL


see u in game guys (IMG:style_emoticons/default/happy.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laguna Loire
post Nov 30 2010, 12:21 PM
Post #275


Man With a Machine Gun
Group Icon

Group: Game MODs
Posts: 5,597
Thank(s): 217
Joined: 9-June 03
From: Winhill, Galbadia
Member No.: 67



Member aku beria2 ajak aku main CabalSea (join clan dia dgn alasan aku org yg tak kedekut spend utk game). Best sgt ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rexilen
post Nov 30 2010, 04:35 PM
Post #276


Get Backer
********

Group: Members
Posts: 343
Thank(s): 55
Joined: 6-May 06
From: negeri penyu bertelor..at taxes city
Member No.: 13,225



cabalsea..dak2 forum dlmni ade men dlu pahtu quit..kejak je men..busan kot..aku pun skali men..xdela bst sgt..bese2 je..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Pages V  « < 12 13 14
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st October 2014 - 02:05 PM